30 Iunie 2023Sursa: I.P.J. Călărași

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA NOASTRĂ

 

În acest weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. 

În perioada 30 iunie - 2 iulie a.c., împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice,  vor fi desfășurate acțiuni ce au ca obiectiv prevenirea și combaterea faptelor de violență și ale consumului de alcool și droguri.

Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Poliţiştii vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru depistarea în trafic a conducătorilor care nu respectă normele legale.

De asemenea, vor fi utilizate și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În atenția noastră sunt centrele comerciale, parcurile, societățile comerciale din domeniul servirii și consumului de produse alimentare și băuturi, dar și din domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, pentru ca toți cetățenii să petreacă în condiții de siguranță, suntem prezenți la prima ediție a Festivalului Danubius MotorFest.

Prin prezența noastră activă, ne dorim să reducem faptele contravenționale, dar și infracțiunile comise în rândul comunității, astfel să amplificăm percepția de siguranță a cetățenilor.

Nu ezitați să ne cereți sprijin atunci când aveți cunoștință de săvârșirea de fapte antisociale sau când sunteți victime ale unor astfel de fapte.

 

 

Galerie foto