10 August 2023Sursa: I.P.J. Călărași

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

 

În minivacanța prilejuită de Ziua Marinei și Adormirea Maicii Domnului, poliţiştii se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Astfel, pentru a petrece în condiții de siguranță, fără a fi înregistrate evenimente negative,  în perioada 12 - 15 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii vor fi pregătiți să intervină ori de câte ori vor fi solicitați de către cetățeni sau în cazul în care vor constata încălcări ale normelor legale în vigoare.

Totodată, în contextul în care la sfârșitul acestei săptămâni se anticipează un trafic intens, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Polițiștii rutieri vor fi sprijiniți de efective de la ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Reamintim conducătorilor auto importanța respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor din trafic, normele legale în vigoare și să manifeste un comportament responsabil pentru a nu fi implicați în evenimente negative.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!