08 Septembrie 2023Sursa: I.P.J. Călărași

Reținut pentru 24 de ore de către polițiști

 

          La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, de 39 de ani, care a refuzat să oprească, continuându-si deplasarea.

          Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, reușind oprirea conducătorului auto, în localitatea Răzvani, județul Călărași.

          În urma controlului, atât șoferul cât și o femeie care se afla în apropierea autoturismului, au fost testați cu aparatul etilotest, femeia având rezultatul negativ, pentru bărbat rezultând o valoare de 0,62 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Astfel, bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvâșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 8 septembrie a.c., față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.