06 Martie 2018Sursa: IPJ CALARASI

BULETIN DE PRESĂ

Cercetați de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii cercetează doi bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

În ziua de 06 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au depistat, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deși nu deținea permis și consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că pasagerul, i-ar fi încredințat șoferului autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis.

Pe numele celor în cauză  au fost întocmite dosare penale.

  •  

   La volan, fără permis de conducere

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un autoturism, deși nu avea permis.

În ziua de 05 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Călărași au prins un bărbat, de 30 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

***

Poliţiştii atrag atenţia: Cedează volanul dacă ai băut!

Conștientizați efectele consumului de alcool asupra organismului:

- scăderea percepției (în mod deosebit a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză (prin evaluarea incorectă a distanțelor și vitezelor de deplasare),

- instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic;

- scăderea concentrării și atenției (se instalează lipsa de vigilență);

- scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează și o stare de somnolență foarte periculoasă.