02 Septembrie 2023Sursa: I.P.J. Călărași

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

În cadrul planului de acțiune din data de 1 septembrie a.c., polițiștii au intervenit între orele 19:00-00:00, pentru siguranța comunității.

Astfel, la nivelul județului Călărași, au acționat 166 de polițiști, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 4 acțiuni și, ca urmare a activităților, au fost constatate 4 infracțiuni, iar 4 persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 387 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 194.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier. Au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112!

Exemple:

     

            La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 19:10, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au fost sesizași, cu privire la faptul că un dispozitiv electronic de supraveghere emite o alertă.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că un bărbat, de 36 de ani, pe numele căruia a fost emisă o sentință civilă și un ordin de protecție pentru 6 luni, cu obligativitatea de a purta un dispozitiv electronic de supraveghere, ar fi încercat să secționeze sistemul de prindere al dispozitivului.

             În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost dispusă urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și, sprijiniți de polițștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

  •  

    
            La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 23 de ani.

          Cu ocazia controlului, acesta a fost verificat în bazele de date, rezultând că nu poseda permis de conducere.

Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.   

           În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.