02 Octombrie 2017Sursa: IPJ CALARASI

ÎNCEPE A DOUA EDIȚIE A „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”!

       Scopul demersului este acela de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.


În România, prevenirea şi combaterea criminalităţii constituie atributele esenţiale ale activităţii Poliţiei Române.
Rolul nostru este deosebit de important în reducerea cauzelor care duc la comiterea de ilegalităţi, însă comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi luat toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit.
Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional organizăm SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 2-6 octombrie a.c.. Este a doua ediţie din acest an şi va atrage sute de mii de persoane, majoritatea elevi și profesori. Selectate în baza priorităţilor de acțiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, în toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.


Astfel, luni, 2 octombrie, este ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, iar activitățile se vor desfășura cu elevi ai școlilor gimnaziale și liceale din țară și din Capitală.