01 Septembrie 2023Sursa: I.P.J. Călărași

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA NOASTRĂ

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA NOASTRĂ

 

             În perioada Târgului de Toamnă, poliţiştii se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

 

În perioada 1-8 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică.

 

Totodată, polițiști rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona târgului.

 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar.

 

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

 

Pentru a fi în siguranță, poliţiştii vă recomandă:

 

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

 

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

 

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure și nu lăsați ferestrele întredeschise.

 

 

De asemenea, polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

 

Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

 

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!