25 Mai 2023Sursa: I.P.J. Călărași

ACȚIONĂM ÎN PERMANENȚĂ PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

 

Pentru ca cetățenii călărășeni să petreacă în siguranță zilele de festival „Flori de Mai”, poliţiştii desfășoară activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

Pentru ca festivalul, organizat în municipiul Călărași, să fie prilej de bucurie pentru toţi participanţii, poliţiştii recomandă:

 

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

 

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

 

Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

 

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

 

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

 

Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

 

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

 

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

 

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat polițist.